Jdi na obsah Jdi na menu
 


1.Recepty

29. 11. 2011

 Recepty

Myslím že každý rád vaří tak vám dám sem nějeaké recepty. 

 

Dyštak po případě zbytek receptů na : http://www.recepty.cz/

 

 

3x3 - těstovinový salát

30 minutČas přípravySnadnéObtížnost
 
 

3x3 - těstovinový salát
Na salát
Těstoviny 
Trojbarevná vřetýnka
1 balení
Tvrdý sýr 
Po 100 g 3 druhy (třeba uzený, eidam a ementál, možno i Niva apod.)
300 g
Hrášek 1 hrnek
Kukuřice 1 hrnek
Mrkev 1 hrnek
Na dresing
Majolka 100 g
Bílý jogurt 
0,5 kelímku
 
Kečup - jemný 
2-3
3 lžíce
Česnek 1 stroužek
Majoránka 1 špetka
Oregáno 1 špetka
Kari 1 špetka
Voda 
Případně
 
Sůl  
 
 

Postup přípravy receptu:

Zařazení: PokrmyZ těstovinZe zeleniny
 
 
 

Uvaříme těstoviny podle návodu, necháme schládnout. Nahrubo nastrouháme všechny sýry a smícháme s hráškem, kukuřicí a strouhanou (nebo na jemné nudličky krájenou) mrkví. Hrášek a kukuřice můžou být syrové, mražené, sterilované - co je po ruce. Umícháme na dresing majolku, jogurt a kečup, dochutíme stroužkem rozetřeného česneku, kořením a pokud jsme nepoužili zeleninu sterilovanou, tak trochu osolíme a naředíme cca 3 lžícemi vody.

Při použití sterilované zeleniny bývá směs dost slaná a se zbytky nálevu. Vše důkladně promícháme a necháme odležet 2 a více hodin v chladničce. Podáváme s pečivem, zeleninovým salátem, úžasné je to ke grilovanému masu.

______________________________________________________________________

__________________________________________________________________________

 

Harlekýnské řezy

 
Přidat fotografie k tomuto receptu (Přihlaste se)
Kategorie: dezerty, moučníky
Počet porcí: 10
Způsob přípravy: pečení
Typ pokrmu: dezert, moučník
Kuchyně: česká
Chuť: sladká
Doba přípravy: 20 - 40 minut
Obtížnost: Začátečník
 

 

Ingredience

 
  1. 3 vejce
  2. 160 g krupicového cukru
  3. 100 ml oleje
  4. 300 g polohrubé mouky
  5. 1 prášek do pečiva
  6. 200 ml mléka
  7. Pudink:
  8. 400 ml mléka
  9. 1 čokoládový pudink
  10. 3 lžíce cukru
  11. Navrch:
  12. 400 ml zakysané smetany
  13. 2 vanilkové cukry
 
 

Postup přípravy

  • Nejdříve si uvaříme klasicky pudink.
  • Vyšleháme žloutky s cukrem, zlehka vmícháme olej a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec přidáme mléko a sníh. Rozetřeme na plech a na to nalijeme pudink. Upečeme na 180 stupňů asi 25 minut. Po upečení necháme schladnout a potřeme zakysanou smetanou, smíchanou s vanil. cukrem. Ozdobíme strouhanou čokoládou či čokoládou Margot.

_________________________________________________________________________________

 

 
Video recepty :
 

 

Říkala jsem si že i video recepty by pro vás byli možná trošičku snadné tak můžete vyzkoušet  budu ráda jako vždy některé najdete na  www.recepty.cz

Děkuji za shlédnutí moc ... dodává to zkušenosti do vaření .

Jak říkám zbytek na :

http://www.recepty.cz/

Je tam spoustu receptů tyto jsem vám dala jen na ukázku ."Jeste , ochutnávejte a vařte! 

Taky můžete shlédnout pořad prostřeno máte tam recepty a soutěžící a potom si můžete najet na ( http://prostreno.bety.cz/recepty/  ) a můžete  i koukat jak říkám je to seriál od 18:00 do 18:55 - Na primě!  Tak koukejte to sjuknout  . Mám tu pro vás ještě připravené jedno video na ukázku seriálu prostřeno !! Můžete se i přihlásit jestli si myslíte že můžete vyhrát tech ..... několik tisíc a uvařit výborné jídlo které by se návštěvě líbilo děkuji za komenty " !

Mňam z toho celého jsem dostala chuť na nějeaké jídlo tak já si du něco uvařit zatím u dalšího ........ textíku Energie: 1405 kJ


Recept na jednoduchý podzimní koláč s hruškami.

Hruškový koláč

Celkový čas: 1h a 10min

Energie: 1025 kJ


Motýlci (těstoviny farfalle) se šunkou je velmi jednoduchý, ale dobrý a osvědčený recept. Děti ocení těstoviny ve tvaru mašliček či motýlků, chutná jim šunka i smetana. Je to jeden z mála italských receptů na pastu, v němž se vyskytuje smetana.

Motýlci se šunkou na smetaně

Celkový čas: 25min

Energie: 979 kJ


Vepřová panenka s cibulí a chutí rozmarýnu - výborný hlavní chod i pro tu nejlepší příležitost.

Vepřová panenka s cibulí

Celkový čas: 60min

Energie: 589 kJ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář